Mijn aanpak


Persoonlijk, helder en duidelijk


Noot: Met 'Je' wordt ouder(s)/opvoeder(s) bedoeld.


Mijn diensten streven naar duurzame zingeving, vanuit systematische programma’s, met effectieve methodieken en vanuit wetenschappelijke bronnen. Mijn waarden in de omgang met cliënten zijn respect, zelfbeschikking en verantwoordelijkheid.Maatwerk


Ik lever maatwerk in een persoonlijke sfeer, vanuit door jou te kiezen vraagstukken. We werken samen naar blijvende en praktische veranderingen, naar een ontwikkeling. Ik hecht aan zelfwerkzaamheid van de opdrachtgever. Soms is daarbij enige (respectvolle) confrontatie niet te vermijden. Mijn eigen levenservaring met persoonlijke begeleiding en specialisme spelen mee.Verbinding


Ik werk naar keuze aan jouw reflectieve, mentale, communicatieve en/of sociale kwaliteiten, want zingeving komt uit een breed proces en uit verbinding met anderen en met sociale contexten. Zin komt niet zomaar!Gratis kennismakingsgesprekOnze eerste ontmoeting is geheel vrijblijvend en informatief van aard. Ik vraag enkel een kilometervergoeding indien de afstand groter is dan 35 km t.o.v. het centrum van Venlo en visa versa. Het heeft eerst zin om een duurzame relatie op te bouwen, indien er een klik tussen ons is. Vandaar mijn gastvrijheid om vrijblijvend jou te bezoeken.


We zullen beginnen met een kennismakingsgesprek bij jou thuis zonder de aanwezigheid van je kind(eren). De duur van dit gesprek is ongeveer een uur. Hierin kijken we samen naar je hulpvraag en stellen we een persoonlijk plan op. Doordat het maatwerk is, bespreken we samen hoeveel mentorsessies we nodig denken te hebben. Belangrijk is dat we samen een klik voelen.

Mentortraject

Tijdens de mentorsessies hanteer ik o.a. de effectieve methode 'opvoeden is TOPSPORT'. Een mentortraject bestaat uit 6 tot max. 12 mentorsessies van ± 1,5 uur verspreid over 16 weken. Uiteraard is de duur afhankelijk van de complexiteit van jullie vraagstuk.

Evaluatie

De laatste mentorsessie bij jou thuis zal worden afgesloten met een evaluatie waarin we samen met je kind(eren) zullen terugblikken op het verloop van het traject, de behaalde resultaten en welke nieuwe inzichten je hebt opgedaan. We zullen tevens bespreken hoe je in de toekomst deze nieuwe inzichten en acties kan blijven inzetten, zodat je het gezag houdt over je kind en dat je kind zijn eigen verantwoordelijkheid weet te dragen.

Locatie

De locatie van de mentorsessies zijn met name bij je thuis.

Kosten

Aangezien ik het Zorgcontract met de 7 gemeenten Limburg-Noord in 2017 heb opgezegd i.v.m. de vele (complexe) bureaucratische handelingen zullen de kosten door uzelf worden betaald.

Kennismakingsgesprek (gratis*)

*Is de reisafstand meer dan 35 km vanaf centrum Venlo en visa versa, dan bereken ik € 0,19 / km.

Per mentorsessie (± 1,5 uur) € 75,- incl. BTW 21%