Over mij

Hoi, Ik ben Eugène


Als zingevingsmentor zet ik mij in voor een meer uitgesproken sociale en humane samenleving. Waarin mensen zin, levenskwaliteit en geluk vinden en zich verbinden met elkaar en met hun bronnen voor zingeving.


Vroeger had ik een negatief beeld over mijzelf! Nu mag ik spreken vanuit mijn hart en mijn specialisme en expertise delen!

In zo’n visie ontwikkelen mensen zich tot zelf-verantwoordelijke, zelfsturende ‘levenskunstenaars’, die zich praktisch inzetten voor elkaar, thuis en voor 'de goede zaak’. Ouders, werknemers, leidinggevenden en ondernemers ontwikkelen zich daarin tot een ‘leven met zin’, dwz. met een sociaal verantwoorde identiteit en ze bieden zin aan hun kinderen, partner, collega's, medewerkers en hun relaties. Vanuit deze visie begeleidt ik mensen, gezinnen, teams en organisaties. Daar ga ik voor!

Mijn gelukkig leven kwam natuurlijk niet aanwaaien...

Als kind stond ik niet stevig met mijn schoenen in de klei. Ik was niet diep geworteld. Op drie verschillende basisscholen moest ik mij telkens staande houden. Iedere keer weer aandacht vragen, kortstondig nieuwe vriendjes maken en mij telkens aanpassen aan de ander was mijn overlevingsstrategie geworden. Ik werd ook gepest omdat ik een 'vreemde' voor hun was. Daardoor was ik een makkelijke prooi voor hen. Ik stak toen al door mijn lengte boven iedereen uit. Mijn laag zelfbeeld en mijn gevoel van eenzaamheid die ik niet deelde belemmerde mij tot ver in mijn volwassenheid. Ik wist niet wie ik was en wat ik daadwerkelijk wilde. Onrust in mijn hoofd en lijf! Mijn talenten en kernkwaliteiten bleven verborgen voor mij.


Totdat ik mij realiseerde dat ik mijn leven liet leiden door de ander en niet op mezelf kon vertrouwen. Ikzelf was diegene die mijn negatief beeld in stand hield. Het enige obstakel tussen mij en mijn doelen, was ikzelf. Zonde van al die tijd.

Ik moest in actie komen om mijn situatie om te buigen en...

Ik ging met mijn vragen op zoek naar hulp. Hoe kon ik dichter bij mezelf komen, op mijzelf vertrouwen en mijn verborgen talenten en kwaliteiten zien? Mijn eigen emotionele bankrekening beheren zonder mezelf te verliezen? Het roer overnemen en mijn eigen gelukkig leven leiden?


Ik kwam in contact met verschillende succesvolle mensen waar ik mij thuis voelde. Volgde diverse opleidingen, trainingen en intervisies, waaronder NLP, hypnose, mediation, multicultureel vakmanschap en mensgericht coachen. Ik las vele boeken van inspirerende auteurs en mijn perspectief werd breder en breder. Het vertrouwen in mezelf groeide meer en meer door positieve aandacht te blijven geven aan mijn kern, mijn diepste ZIJN. Te spreken vanuit mijn hart, zonder oordeel kijken en luisteren wat er is. Het voelde als een bevrijding, een thuiskomen. ZIJN wie ik ben! De opgedane ervaringen en kennis verbreedde mijn horizon. De impact die het op mij had was zo enorm dat ik mij afvroeg: Waarom weten meer mensen dit niet?

Mijn eigen leven leiden in lijn wie ik werkelijk ben!

Zet je de eerste moedige stap om hulp te vragen?


Gewoon, omdat je je kind(eren) liefde wilt geven.

Gewoon, omdat je het goede voorbeeld wilt zijn.

Gewoon, omdat je in harmonie met jezelf wilt leven. Toch?

Met hartelijke groet,

Eugène Luijten

En nog iets persoonlijker

Naast trotse vader van twee prachtige kinderen laat ik mij graag door mens en natuur middels fotografie verwonderen. Door mijn interesse in duurzaamheid ben ik tevens burgerinitiatiefnemer van Venlo Schoon. Volg ons op onze Instagrampagina en/of Facebookpagina VenloSchoon.


Verder houd ik van wandelen in de natuur, fietsen, reizen, mensen ( en verschillende culturen) ontmoeten en lees ik graag boeken van inspirerende auteurs. Voorbeelden zijn o.a.: Haïm Omer, Brené Brown, Tony Robbins, Milan Somers, Erik Scherder, Eckhart Tolle, Milton H. Erickson, Joe Dispenza, Byron Katie, Thick Nath Hanh, Gandhi, Martin Luther King, Berthold Gunster, Rudy Vandamme, Julie Starr en auteurs als Roald Dahl en Hans Christian Andersen.


En iedere dag ben ik mij ervan bewust, dat het een blijvend proces is om bij mezelf te blijven en in mezelf te blijven investeren om een nog beter mens te zijn. Inmiddels zie en ervaar ik de rijkdom die daarin verscholen ligt!